Antigament a les escoles s’utilitzaven llibres de text, apunts, és a dir eines físiques, instruments educatius, estris adequats per cada classe. Però amb el desenvolupament de les noves tecnologies, tot ha evolucionat i ha aparegut el llibre digital. Les escoles tenen un ordinador per persona amb els quals poden consultar aquests llibres digitalitzats. Això ha obert noves portes i ens ha posat en contacte amb el món. Tot i així les eines no s’han substituït al 100% ara.
MATERIALS DIGITALS: EL TWITTER
El Twitter és una xarxa docent que el que la crea la pot controlar. Aquest és molt eficient per poder donar suport amb la gent que comença, com és per exemple un nou professor, ja que això li permet estar al dia.
Aquest projecte te un espai anomenat “Kitxalla”, que està dedicat als alumnes de primària. Es fa servir per interaccionar amb els alumnes. Aquests envien missatges i això permet que obtinguin informacions d’altres aules i saber les novetats que s’estan produint. Pet tant, permet treballar en col·lectius.
EINES: USB
L’USB és un programari portable i gratuït. Ens permet tenir els programes en una carpeta sense estar incorporat. Això porta una certa facilitat alhora de fer la feina. En aquest es poden mirar les pàgines d’interès amb etiquetes, es poden escoltar emissores de ràdio, també es pot instal·lar el Google Earth per donar més facilitats i opcions a la nostra classe.
LES PLATAFORMES 3D
Són plataformes diverses per transformar-les i fer simulacions. Busca també la manera de formar-nos. Amb aquest tipus de tecnologia es pot treballar en activitats conjuntes: per exemple l’astronomia.Altre tipus de recurs és la màquina virtual. Aquesta es fa servir tan per programes per nens més petits tan com grans. Per exemple: el treball a un laboratori. Actualment, s’està veient que amb aquest tipus de recursos es realitzen experiències sorprenents.